Lämpölattiat

Kipsivalulattia lämmitysrakenteena

Kipsivalulattia lattialämmitysrakenteena voidaan tehdä liitospintalattiana tai uivana rakenteena joko levyrakenteen tai eristekerroksen päälle.

Uivissa rakenteissa massakerroksen alle asennetaan Knauf aluspaperi (vahapaperi). Liitospintarakenteissa alusta pohjustetaan (primeroidaan) huolellisesti ennen putkien kiinnitystä.

Lämmitysputket tai sähkökaapelit kiinnitetään suoraan alustaan tai vaihtoehtoisesti pohjustetulle pinnalle levitetään raudoitusverkko, johon putket kiinnitetään. Verkko toimii ainoastaan asennusalustana, lisälujuutta se ei kipsirakenteeseen tuo.

Valun vahvuus määritellään pääosin siten, että lämmitysputken tai sähkökaapelin päälle tulee vähintään 30 mm massaa. Pystyrakenteisiin asennetaan reunakaistanauha tai muu irroituskaista.

Lattialämmitysrakenne saneerauskohteessa

Saneeraus Fast -lämpölattia

Huom. Lattialämmitysrakenteen kokonaisvahvuus minimissään on vain 20 mm. Lämmityselementtinä voidaan käyttää joko sähkökaapelia tai halkaisijaltaan max. 10 mm:n vesikiertoista lämmitysputkea. Tämä takaa toimivuuden kohteissa, joissa huoneistojen lattiakorko ei saa nousta 2-3 cm enempää. Rakenne tehdään aina liitospintarakenteena, ei uivana.

Saneeraus Fast -edut

  • Ohut rakenne, kokonaiskorkeus minimissään vain 20 mm.
  • Samassa rakenteessa vesikiertoinen lattialämmitys sekä suorat lattiat.
  • Mahdollistaa kaikki lattiapinnoitteet.
  • Mahdolistaa matala energiatekniikan käytön.
  • Rakenteella 10 vuoden takuu.